• Lorem ipsum

Hoe moet je ondergoed, nachtkleding en zakdoeken wassen? 

En op welke temperatuur moet je ondergoed wassen? Ben je net op jezelf gaan wonen? Of nooit echt opgezocht hoe je het beste ondergoed, nachtkleding en zakdoeken moet wassen? Lees dan hieronder onze wasvoorschriften, dan zit je zeker altijd goed! Elk materiaal wat wij verkopen staat hierin. Heeft u toch nog vragen over hoe een bepaald artikel gewassen moet worden, vraag het dan zeker even. Door onze 40+ jaar ervaring in ondergoed, nachtkleding , sokken en zakdoeken kunnen wij u zeker helpen met het juiste advies. 

Was voorschriften 

Natuurlijk materiaal: Katoen, linnen, modal, viscose, tencel en bamboe zijn natuurlijke materialen gemaakt van de katoenplant of van houtsoorten. 

Wit en gekleurd: In verband met eventuele krimp van katoen is het verstandig om de eerste keer te wassen met een zo koud mogelijk spoelprogramma. Hiermee wordt overtollig verfstof uit het katoen gespoeld. Ook neemt katoen veel beter vocht op na een wasbeurt. 

  • Na de eerste wasbeurt niet in de droger, dit voorkomt extra krimp. 
  • Na een eerste wasbeurt op koud programma mag gekleurd katoen op 40 graden gewassen worden en wit katoen op 60 graden (100% katoen mag op 90 graden worden gewassen). 
  • Voor modal, viscose, tencel en bamboe is het beste op maximaal 40 graden te wassen. 

Synthetisch materiaal: Synthetische materialen zijn geen natuurlijke materialen, dit zijn materialen zoals polyester, polyamide, elastan, nylon en acryl. 

  • Wit synthetisch materiaal niet warmer wassen dan 40 graden, dit voorkomt vroegtijdige verkleuring. 
  • Voor gekleurd synthetisch materiaal is ook het advies niet warmer dan 40 graden te wassen, dan blijft het materiaal en kleuren het mooist. 
  • Ook voor gekleurde synthetische materialen is het advies om de eerste keer een kort programma te spoelen, dit om doorlopen of afgeven van verschillende kleuren te voorkomen (dus niet in stilstaand water zetten).